Звичайні продукти, які можуть викликати галюцинації

20 вересня 2015 | Автор: Арсен | Теги: ,

Звичайні продукти, які можуть викликати галюцинації Ми всі знаємо, що їжа може мати глибокий вплив на нашу психіку. Настрій може миттєво змінитися, особливо якщо ви довго не їли. Але звичайні продукти можуть мати і несподіваний галюциногенний ефект.

Попередження: не рекомендується пробувати ці продукти для досягнення галюциногенного або іншого ефекту, так як побічні ефекти можуть бути набагато небезпечнішими, ніж ви думаєте.

source site Перець чилі. Британський лікар Ян Ротвелл, випробувавши найгостріший перець в світі, протягом певного часу переживав галюцинації, що змусило його бродити по ресторану і по вулицях свого міста.

source url Мускатний горіх. У певних дозах мускатний горіх володіє психоактивними властивостями. Ця спеція містить органічну сполуку міристицін. Досить 5-15 грам тертого мускатного горіха, щоб виникли легкі галюцинації, і навіть у цьому випадку ефект може проявитися через 3-6 годин.

go to link Морський карась. Галюциногенний ефект може з’явитися і при споживанні деяких риб, які або самі виробляють галюциногенний токсин або накопичують його при поїданні водоростей. Відомо, що стародавні римляни їли середземноморських морських карасів, щоб відключитися, а в арабському світі їх називають “риби, які викликають сни”. Сам морський карась не така вже екзотична риба, але час від часу особливо при споживанні голови риби, можуть виникати дивні симптоми.

Кава. Британське дослідження 2009 року показало, що люди, які пили три чашки кави на день, частіше відчували галюцинації. Ми всі іноді чуємо, бачимо або відчуваємо присутність “чогось”, але в дослідженні з’ясували, що при споживанні кави більше норми, такі бачення трапляються частіше. У дослідників є кілька гіпотез, що пояснюють це явище: кофеїн може підвищувати рівень кортизолу – гормону стресу, що може викликати легкі галюцинації.

Додати коментар: