Зелений чай небезпечний для печінки

27 листопада 2012 | Автор: Андрій

see url http://oceanadesigns.net/contact/ Багато хто вважає, що зелений чай – це напій дуже корисний для здоров’я, але дослідження, які були проведені вченими в Америці та Іспанії показали, що він містить далеко не безпечні для людського здоров’я елементи.

Наприклад, вчені з Іспанії (центр Джона Іннеса при університеті Мурсії) виявили властивість зеленого чаю заважати засвоєнню вітаміну В9 (фолієвої кислоти). Фолієва кислота, між тим, має незвичайне значення для вагітних, тому що вона попереджає виникнення у плода недоліків, і якщо жінка вживає напій в ході вагітності, або на момент зачаття, у її плоду автоматично збільшується ризик уроджених дефектів. Також учені вважають, що небезпека присутня, навіть при вживанні всього декількох порцій на день.

Не радують також висновки, до яких у своїй роботі прийшли дослідники з державного Нью-Джерського університету. Як з’ясувалося, зелений чай може провокувати в печінці дегенеративні процеси. При активному та постійному його споживанні, в нашому організмі зростає число поліфенолів, які провокують несприятливі зміни в клітинній структурі органу – причому доза зеленого чаю, яка починає загрожувати здоров’ю, дорівнює двом звичайним європейським чашкам на день.

glob-news.ru

Додати коментар: