Відходи виробництва вина можуть стати сировиною для біопалива

3 вересня 2015 | Автор: Арсен

source link ВиноградДослідники вже розробляли способи отримання біопалива з целюлозних відходів, таких як кукурудзяна солома і деревне волокно, пропонуючи зниження впливу на навколишнє середовище та відсутність конкуренції з продовольчими культурами. Тепер, нове дослідження вивчає можливість перетворення відходів виноробної промисловості в біопаливо, яке не вимагає посадки нових культур.

http://lafranglaise.com/facebook-for-business-ladies-languedoc/feed/ Цю альтернативу вивчає аспірант Кендалл Корбін в Школі сільського господарства, продовольства та виробництва вина в університеті Аделаїди, Австралія. Вона проаналізувала склад виноградних вичавок, а також термін, використовуваний для опису твердих залишків, таких як шкірка, насіння і стебла.

Дослідження показало, що в перерахунку на суху масу, від 31 до 54 відсотків виноградних вичавок складається з вуглеводів. З цієї кількості, між 47 і 80 відсотками розчинні у воді.

Корбін вивчила сорт вина каберне Совіньйон і Совіньйон Блан. Вона також досліджувала, як попередня обробка виноградних вичавок кислотою і ферментами, може підвищити ефективність.

Використовуючи кислоту і ферменти, тонна виноградних вичавок може бути перетворена в до 400 літрів (106 галон) біоетанолу. Без цих добавок, більшість вуглеводів, знайдених у виноградних відходах, можна перетворити безпосередньо в етанол через ферментацію, з виходом до 270 літрів від тієї ж кількості. Решта може бути використана в якості добрив, або корму для тварин.

«Використання рослинної біомаси для виробництва рідкого біопалива досить важке через складну формулу», – говорить Корбін. «Виноградні вичавки легко доступні і можуть бути отримані відносно дешево. Крім того, вони багаті вуглеводами, які легко ферментуються».

see Додати коментар: