Чи справді за останнє сторіччя втрачено 93% харчових культур?

31 серпня 2015 | Автор: Арсен

fincar online cheap Чи справді за останнє сторіччя втрачено 93% харчових культур?Багато хто чув, що сьогодні доступних для нас продовольчих культур стало на 93 відсотка менше, ніж було століття тому. Іншими словами, значна частина продуктів, що складали наше харчове різноманіття, вийшла з ужитку і зникла. Якщо подивитися на інфографіку, складену за результатами дослідження Національної лабораторії зберігання насіння в 1983 році, то ці цифри здаються цілком доречними.

can i buy provigil in canada Порівняння сортового різноманіття сільськогосподарських культур в 1903 році (верхня частина) і в 1983 році (нижня частина).

Інфографіка

У це важко повірити, враховуючи, що сьогоднішні темпи вимирання біологічних видів приблизно в тисячу разів вищі нормального початкового рівня з показником середніх втрат, вимірюваним з 1970 року, на рівні 52 відсотків в більш ніж 10 тисячах 300 популяціях тваринного світу. Однак, більш докладне вивчення фактів призводить до висновку, що в цілому різноманітність вживаних людиною харчових сільськогосподарських культур не скоротилася настільки значно, на відміну від загального біорізноманіття.

Була проведена перевірка всіх наявних даних, щоб переконатися в правомірності заяв про зниження різноманітності харчових продуктів. Дослідники з університету Іллінойсу порівняли доступні комерційні каталоги насіння 1903 року з усіма наявними каталогами 2004 року. Вони виявили, що у старих сортів виживання в два рази вище показника, взятого Фаулером і Муні (чия робота лежить в основі представленої вище інфографіки).

Насправді замість 93-відсоткової втрати видового різноманіття дослідники виявили невелике скорочення з 7 тисяч 218 сортів овочевих культур в 1903 році до 6 тисяч 916 сортів в 2004 році. Якщо прибрати з порівняльного аналізу кукурудзу, то насправді виявиться існування сьогодні більшого числа різних сортів 42 культур, ніж вважалося раніше — 6 тисяч 739 проти 6 тисяч 429 в 1903 році.

Людство як і раніше знаходиться в глобальній кризі різноманіття з далекосяжними наслідками для існування людини на цій планеті, і хоча вдалося зберегти джерела їжі, багато в чому не виходить захистити існуючі екосистеми (в той час як в результаті діяльності людини щосекунди планета отримує додатково 250 трильйонів джоулів теплової енергії, приблизно рівній тепловиділенню від вибуху чотирьох таких атомних бомб, як була скинута американцями на Хіросіму).

http://oceanadesigns.net/images/granite/labradorite-multicolor/labradorite-multicolor.jpg Додати коментар: